måndag 15 december 2008

Fredag 2008-12-12

Har varit dålig på att uppdatera bloggen men nu kommer det både text och bilder från senaste veckan.

Fredag 2008-12-12

I fredags så anordnade Ladyfest och Nerves en helkväll på Henriksbergs terassvåning. Jag och några vänner anlände ganska sent men hann se det vi mest kom dit för. Vi var där för att se Sork.I Sork hittar man tre välbekanta ansikten från Göteborgs mer experimentella scen. Bandet består av:

Magdalena Ågren: voice, noice, trombone and samplings
Helena Engarås: bass
Pontus Torstensson: drums, machines and samplings

Magdalena och Helena spelade tidigare i bandet Surplus People som jag många gånger har haft nöjet att se live under de senaste åren. Bandet är numera nedlagt men det är ju sånt som händer och nu har det ju kommit ett nytt fantastiskt band ur askan. Pontus hittar vi i trion Echodeck där han tillsammans med Björn Klarström gör vacker svävande musik som ändå är medryckande. Till deras musik gör Sara Lännerström fantastiska filmer som visas i bakgrunden när de spelar live. Man kan lyssa på flera av deras låtar samt se några videoklipp på deras myspacesida. Se länk nedan.

Sork bjöd på en fantastisk spelning. De experimenterar med samplingar, trombonspel, uppmickad megafon samt sköna basgångar. Tyvärr finns bara en låt "We Go Easy" på deras myspacesida än så länge men den är å andra sidan väldigt bra och vacker så den kan man lyssna på många gånger, man får hålla till godo med den så länge och hoppas på att de lägger upp fler låtar snart.

www.myspace.com/echodeck
www.myspace.com/sorksweden

Inga kommentarer: